Wespen, soms vervelend maar toch nuttige dieren! Ze eten hinderlijke insecten zoals bladluizen en muggen. Het zijn echte opruimers. In de vrije natuur is het daarom niet nodig om een wespennest te verdelgen. Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt? Dan is een verdelging niet nodig. Wanneer het wespennest zich te dicht of in huis bevindt en een gevaar vormt, dan is het raadzaam om het nest te laten verwijderen door een deskundige. Blijf vooral uit de buurt van het nest !

Wespenverdelging gebeurt doorgaans door gif in de opening van de wespennest te spuiten. Dit product is niet enkel giftig voor wespen, maar ook voor andere koudbloedigen (zoals vissen) en voor katten. Het gif is echter niet schadelijk voor de mens en honden.

Help ons daarom om geen gif te verspreiden wanneer het niet nodig is.

Weet je zeker dat het om wespen gaat?

Bekijk onze folder of steekkaart waarin we de verschillen tussen wespen en vliegende soortgenoten zoals bijen kort weergeven.

Hinderlijke wespen komen we wel verdelgen, maar bijen, hommels of zweefvliegen niet.

Hoe gaan we te werk?

Geef ons aub zo gedetailleerd mogelijk mee waar de wespennest zich juist bevindt.

Zo kunnen onze ploegen efficiënt op ronde, en hoeven ze niet telkens op zoektocht te gaan naar de nest.

Na het invullen van onderstaand formulier krijg je een bevestigingsmail, en is de aanvraag goed ontvangen. Uw aanvraag wordt dan ingepland. Doorgaans komen we binnen de 3 dagen langs op een weekavond, dit is steeds onderhevig aan dringende opdrachten en het aantal meldingen van te verdelgen wespennesten.

Kostprijs

Het verdelgen van wespen door de brandweer is niet gratis. Voor deze interventie wordt een bedrag van €40 (inclusief BTW) aangerekend. Dit bedrag is vastgelegd in het retributiereglement van Brandweer Zone Rand, dat je hier kan terugvinden.

Op de dag van de interventie is het mogelijk dat er tot ’s avonds nog uitgevlogen wespen toekomen. Dit wil niet zeggen dat er een tweede interventie noodzakelijk is. Indien er na 2-3 dagen toch nog wespen actief blijven in deze nest, betaalt u een tweede interventie niet. Deze moet dan wel binnen de 7 kalenderdagen van de voorgaande interventie gemeld worden.

Om een verdelging van een wespennest aan te vragen vul je het formulier in via onderstaande link

https://brandweerzonerand.be/content/wespen-verdelging