Bij de preventiedienst van Brandweer Zone Rand kan je terecht voor advies en controles inzake brandpreventie en brandveiligheid. De gemakkelijkste manier om een advies of controle aan te vragen, is door een van de onderstaande formulieren in te vullen.

Wil je een negatief advies van de brandweer vermijden wanneer je een bouwdossier indient bij de gemeente? Dan is het nuttig met ons een afspraak te maken voor een voorbespreking. Zo kan je bij de opmaak van het project rekening houden met ons advies rond brandpreventie. 

Heb je een exploitatievergunning nodig? Dan kan je bij ons een controle aanvragen.

Vanaf 1 januari 2018 is een vooradvies in sommige gevallen wettelijk verplicht wanneer je een omgevingsvergunning aanvraagt.

Klik op een van onderstaande links om het webformulier in te vullen. 

Na ontvangst van het formulier voorbespreking of controle contacteren wij je binnen de 10 werkdagen. Heb je in tussentijd nog vragen, neem dan contact op met onze preventiedienst via preventie@brandweer.zonerand.be(link sends e-mail)

Hou er rekening mee dat, conform het retributiereglement, elke prestatie van onze medewerker brandpreventie vergoed dient te worden. Dit is ook het geval als je zelf geen aanvraag indiende bij Brandweer Zone Rand, maar bv. de gemeente een advies vroeg aan de brandweer in het kader van je bouwdossier. 

Preventiedienst contacteren?

Heb je vragen rond het advies van de brandweer in het kader van een omgevingsvergunning?
preventie@brandweer.zonerand.be