Via onderstaande formulier kan u een wespennest melden.

Je hebt een wespennest en je wilt het laten verdelgen door de brandweer. Wij staan klaar om je te helpen. Maar we vragen tegelijk om alleen hinderlijke of echt gevaarlijke wespennesten te melden. Het lijkt misschien niet zo, maar wespen zijn erg nuttige dieren. Ze jagen op vliegen, bladluizen en muggen. Ze zijn ergens dus ook bondgenoten van de mens.

Voor het verdelgen van een wespennest zal de Brandweer Zone Rand u vanaf 2020 een retributie aanrekenen van €40.
U ontvangt hiervoor nadien een factuur toegestuurd, aan de manschappen die het nest komen verdelgen dient u niet te betalen.
Het volledige retributiereglement kan u hier nalezen.

Heb je een wespennest achteraan de tuin of in een hok waar je nooit komt? Dan is een verdelging niet nodig. Nesten van bijen of hommels zullen we trouwens nooit verdelgen. Vergeet niet: de brandweer is er voor mens én dier.

Het bestrijden van een wespennest gebeurt door ons op maandag-, woensdag-, of vrijdagavond, onze ploeg vertrekt rond 19u en zal bij u langskomen op de door u gevraagde avond.
Indien wij omwille van een andere interventie niet kunnen komen zullen wij u bellen. Een telefoonnummer achterlaten is dus belangrijk!

Wil je zeker zijn dat je wel degelijk wespen hebt en geen bijen of hommels, lees dan eerst deze pagina.

De brandweer Zone Rand kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade ten gevolge van het verwijderen van het nest.

OPGELET: processierupsen worden niet meer door de brandweer verwijderd, hiervoor neemt u contact op met de gemeente op 03.670.01.30.